ENERGIE: Stroom komt niet alleen uit je stopcontact!


Ariane Lelieveld is de initiatiefnemer van Blijstroom. Het streven van Blijstroom is om Rotterdam Noord in zijn eigen energie te laten voorzien. Door het lokaal produceren en het collectief inkopen van energie kunnen ze ervoor zorgen dat energie ook op de lange termijn schoon en betaalbaar blijft.

Rotterdam Noord kent veel gebouwen met platte daken, welke gunstig zijn voor het opwekken van zonne-energie. Hier kan bijvoorbeeld collectief in worden geïnvesteerd. In 2012, 2013 ontstond er na een oproep een groep bewoners die in eerste instantie onder Blijdorp010Empowered onderzocht hoe zij gezamenlijke daken energie zouden kunnen gaan opwekken. In 2014 werd de Coöperatieve Vereniging Blijstroom opgericht. Nu in 2017 lijkt het zover dat het eerste zonnedak van start gaat! Volg het op Facebook of kijk voor meer informatie op Blijstroom

Het filmpje werd in 2013 gemaakt door Video Werkt in opdracht van Midden in Rotterdam.

#Cooperatie #zonnepanelendelen #noorderhavenkade #samenwerken #energie #bewoner