ENERGIE: Waarom iets anders dan aardgas?


Filmpje van de Universiteit van Nederland met online colleges over energie. In dit filmpje wat aardgas voor betekenis heeft in onze Nederlandse huishoudens en dagelijks leven.

De kans is groot dat jij thuis een CV ketel hebt staan. Maar waarom eigenlijk? De meesten van ons stoken ons huis warm met aardgas, waarbij broeikasgas koolstofdioxide vrij komt. Er zijn genoeg andere manieren om onze huizen warm te stoken, dus waarom draaien we de gaskraan niet gewoon dicht? Laetitia Ouillet (TU Eindhoven) vertelt het hele verhaal.

En als je wilt weten hoe dat in leven zou moeten, van het aardgas af neem gerust contact op. Als ombouwer geeft ik onafhankelijk advies over het besparen van energie en afkomstig van duurzame bronnen zoals de zon, wind en eventueel geothermie.

#aargasloos #aargasvrij #allelectric #gelijkstroom #zelfleren