Blijstroom stopt stekker in eerste #zonnedak

Op 17 juni was het eerste ‘Zonnedak’ van Blijstroom een feit! Dit dak aan de Noorderhavenkade werd door wethouder Pex Langenberg - samen met ruim vijftig paneeldelers - feestelijk geopend. Op het dak wordt de energie geoogst van 192 panelen welke goed zijn voor zo’n 46.700 kWh per jaar.


In 2011 zag dit verhaal vanuit mijn woning aan de Schieweg het daglicht. Ik wilde dolgraag mijn eigen energie op gaan wekken op het platte dak van mijn appartement. Ik zag daar niet direct de oplossing voor om met mijn mede-appartementseigenaren het dak vol te leggen. Samen met enkele buurtbewoners, die ook met dergelijke plannen rondliepen, deden we een grotere oproep. Daar is uiteindelijk Blijstroom uit voortgekomen en zes jaar later is het dak een feit. ‘Nieuwe wegen en het onbekende kosten tijd'. Met de realisatie van dit dak is er een eerste stap gezet naar nog meer zelfopwek mogelijkheden door bewoners, ook voor diegenen die niet beschikken over een eigen dak (bijv. appartementencomplexen).

Wil je meer informatie over Blijstroom en het mee-investeren in zonnepanelen en het zelf opwekken van energie? Kijk dan op de website van Blijstroom.

#Cooperatie #zonnepanelendelen #noorderhavenkade #Blijstroom #samenwerken #dakvoordak