We gebeurde er met de camera?

Op maandag 26 februari werd in het NRC katern Verdienen & Uitgeven een interview met mij geplaatst. Inhoudelijk wordt hierin aandacht besteed hoe Nederlanders hun geld verdienen en uitgeven. Dit keer ik dus, met de openingsknaller 'Voor zelfstandig ondernemer Ariane Lelieveld zit rijkdom in de vrijheid die ze heeft'.

Anderhalf uur sprak ik met de journaliste Liza Titawano, we hebben veel besproken. Of ik alles zo letterlijk heb gezegd herinner ik me niet meer maar nu het er zo zwart op wit staat wil ik er graag een nuance aan geven. Je zou denken dat alles mij is te doen om vrijheid. Ik zal niet ontkennen dat ik het fijn vind om mijn eigen tijd in te delen maar dat is tegelijkertijd ook een grote valkuil, en zo vrij ben je niet met twee kinderen. Wat ik liever hier had gelezen is dat ik hecht aan eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid in combinatie met een stabiel maandinkomen en een stabiele gezondheid. Helaas zo ideaal ziet de wereld er niet uit, dus kan ik dat ook niet verwachten in een publicatie na aanleiding van een interview.

En dan die foto. Wat doe ik daar eigenlijk met een telefoon in mijn hand gehurkt op mijn knieën. Dat kwam zo. De fotograaf Bob van der Vlist vroeg mij wat mijn laatste dure uitgave is geweest. Dat is een FLIR-warmtebeeldcamera die je hier niet direct zult herkennen. Dat is het ding dat vast zit aan mijn Iphone. In die combinatie stond ik daar dus en maakte ik enkele portretten van mijn omgeving. Normaliter speur ik er warmtelekken in woningen mee op om van hieruit advies te kunnen geven wat bewoners kunnen doen om hun woning energetisch te verbeteren. Nu legde ik er de fotograaf in actie op vast.

​Oja en dat leuke hoekje waar ik in sta? Dat is nu mijn nieuwe werkplek in De Duurzame Werkplaats .

Als je langskomen wil komen en een kijkje nemen? We zitten op een tijdelijke locatie aan de Rodenrijselaan 33a in Rotterdam Noord. Vanaf dit weekend zijn we open. Misschien nog niet dagelijks maar zeker 4 dagen in de week.

Je kunt bij ons vegan ontbijten en lunchen, dat wordt door BikkenBijBri verzorgd. Verder kun je allerlei workshops volgen, voor kinderen bij het Ecospeelhuis en voor volwassnen bij Wooonroom. In de Wooonroom leer je onder andere welke stappen je kunt nemen om je woning van het gas af te sluiten. De Wooonroom is een ontwikkeling van Studio Ariane Lelieveld.

Hoop je snel te zien of te spreken!

Ariane Lelieveld

06 12519052

.

#warmtebeeldcamera #NRCverdienenuitgeven #energiebesparen #aardgasvrij #duurzaamwonen