De stad in transitie | aflevering 4 | Duurzame mobiliteit

Aflevering 4 - Duurzame mobiliteit Door de klimaatverandering staat onze leefwijze onder druk. We schakelen over van fossiele naar duurzame energie. Dat geldt ook voor hoe we ons verplaatsen. Deze aflevering van Stad in Transitie maken we kennis met nieuwe vormen van duurzaam vervoer die in Rotterdam aan het opkomen zijn. Wat opvalt: veel elektrisch en veel delen en toegang via de app. Zo zijn er verschillende initiatieven om elektrische auto’s te delen. Het idee van Buurauto is dat je deelt met je buren. In het geval van Juuve wordt de elektrische deelauto onderdeel van het gebouw. Als aanvulling op het openbaar vervoer komen er ook diverse jonge bedrijven op de markt met elektrische deelscooters en elektrische deelfietsen. We maken kennis met twee daarvan: Felyx en Gobike. Tot slot maken we kennis met het openbare geheim, dat er al sinds 2005 elektrisch en chauffeurloos openbaar vervoer heen en weer rijdt tussen Kralingse zoom en het Rivium: de Parkshuttle. Lutske Lindeman van de gemeente Rotterdam en Sophie Buchel van DRIFT geven hun deskundige kijk op de ontwikkelingen.

#allelectric #buurauto #collecief #duurzaamwonen #autodelen #stadintransitie