Hoe wil jij dat de wereld er over 10 jaar uitziet?


Hoe wil jij dat de wereld eruitziet in 2030? Eind september 2015 is er door de Verenigde Naties een nieuwe mondiale agenda aangenomen die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

Deze tekst valt te lezen op de nationale website van de Verenigde Naties, die deze internationale doelen formuleerde. Deze 17 hoofddoelen kennen nog zo'n 169 subdoelen. Op basis van deze doelen kunnen bedrijven en organisaties voor zichzelf goed bepalen welke het dichts bij de eigen doelen liggen en belangrijk zijn voor de organisatie ontwikkeling. De SDGs hebben aandacht voor mensenrechten, economische groei, vrede en veiligheid, en klimaat. Voor iedere organisatie zit er wel een of meerdere stappen tussen en zijn zij een goed middel om als rode draad te dienen in de eigen ontwikkeling om bij te dragen aan dit wereldwijde doel en toch heel lokaal vertaald. Naast het implementeren is het monitoren een belangrijk aspect.

In samenwerking met Bu-Mi ondersteunen wij bedrijven en organisaties bij het helder, maar vooral ook praktisch maken van deze ontwikkelsdoelen. Zo werken wij momenteel samen aan de verduurzaming van de Lelie Zorggroep.

Wil jij voor jouw organisatie weten wat mogelijk is? Neem vrijblijvend contact op.

#klimaatverandering #sdg #DuurzameOntwikkelingsdoelen